Jag ordnar retreats och träningsresor med kombination av fysisk och mental träning med alltifrån intensiva träningspass till avslappningsövningar.
Body. Mind. Soul.


Träningsresa till Costa Brava 17-21 oktober 2024

Följ med till vackra Costa Brava med vår inspirerande och erfarna hälsocoach Ida Rautila. Perfekt för att ladda upp med en riktig höstboost inför vintern på denna energigivande träningsresa med rolig, varierande och utmanande träning och grundande återhämtning. Allt inramat i vackra miljöer och härlig gemenskap. För att på bästa sätt uppleva den vackra kusten har vi även lagt in en vandring med lokal guide längs med den vackra kustremsan i programmet.

Detta är en perfekt resa för dig som vill få inspiration, ny energi och härlig motivation men även konkreta verktyg för hur du ska fortsätta ta hand om dig själv och ditt välmående på lång sikt. 

Ida har mer än 15 års erfarenhet som hälsocoach och PT och kommer även att föreläsa om personlig hållbarhet och work-life balance.

Costa Brava, det vackra kustområdet som sträcker sig mellan Barcelona och Pyrenéerna, erbjuder charmiga fiskelägen, historiska badorter med mysiga restauranger och kaféer, gömda vikar och lugna stränder. 

Vi bor på ett fyrstjärnigt hotell vid strandpromenaden i genuina Palamós, beläget i hjärtat av Costa Bravas dramatiska kustremsa.

Tre av middagarna äter vi på hotellets stiliga restaurang där typiska katalanska rätter står i fokus. En av kvällarna äter vi på stan och gör som lokalbefolkningen, tar en typisk tapasrunda med mumsiga pinchos och raciones.

 

Må-bra-dygn vid Kukkolaforsen i Norrbotten 31 augusti-1 september

 

Välkommen på ett må-bra-dygn där du får fokusera på dig själv och ditt välmående. Med vackra och rofyllda Kukkolaforsen som bakgrund får du äta gott, träna både fysiskt och mentalt, lyssna till en inspirationsföreläsning om hållbar hälsa och stresshantering och slappna av med både nedvarvningsövningar och bastu. Fyll på dina batterier inför vintern.

NYHET! Välj mellan två må-bra-dygn 

Nytt för i år är att det finns två dygn att välja på. Söndag-måndag ordnas ett dygn speciellt utformat för dig som är 60+ och vill ha något lugnare tempo, mer tid för instruktioner samt en föreläsning som är mer anpassad för målgruppen. OBS! Det går bra att delta på detta dygn även om du är yngre än 60 år.

Praktisk information
Plats: Kukkolaforsen Turist & konferens
När: 31 augusti-1 september med samling vid lunch på lördag och avslut efter lunch på söndag.
1-2 september med samling kl 14 på söndagen och avslut efter fika på måndag runt kl 14

 

Vad ingår: Helpension, övernattning i stuga, bastu och hela programmet med Ida
Investering: 2715 kr per person för boende i 2/4-bäddsstuga inklusive allt ovanstående.
Boende i hotellrum för 1 person kostar +1005 kr per person, i stuga +350 Sek.
Boende i hotell för två + 300 Sek / person.

Må-bra-dygn: 31 augusti-1 september 2024

Lördag
12.00-14.00 Lunch och föreläsning med Ida om helhetshälsa med fokus på hur vi kan rusta oss fysiskt och mentalt för att vara hållbara och hälsosamma nu och på lång sikt. Konkreta tips varvas med erfarenheter kring stress och work-life balance.
15.00 Träningspass utomhus (alla kan delta oavsett träningsvana och kondition) Fokus på styrka med inslag av puls och rörlighet. En stark kropp ger en stark knopp.
Mellanmål efter passet.
16.00 Stillsam och återhämtande yoga i kombination med mindfulnessövningar. Vi mjuknar både fysiskt och mentalt och får öva på att vara här och nu.
17.30 Bastu med möjlighet till dopp
19.00 Middag

Söndag
07.30 Morgonjogg/promenad med rörlighetsövningar efteråt (valfritt)
08.00 Frukosten öppnar
10.00 Träningspass utomhus (Ett flowigt styrkepass med teamkänsla) följt av avslappning/reflektion
11.15 Dusch och utcheckning
12.00 Lunch och därefter hemfärd

Må-bra-dygn 60+: 1-2 september 2024

Söndag
14.00 Vi samlas för mellanmål och föreläsning med Ida om helhetshälsa med fokus på hur vi kan rusta oss fysiskt och mentalt för att vara hållbara och hälsosamma nu och på lång sikt. Konkreta tips varvas med erfarenheter och kunskap kring stress och hur vi kan rusta oss för att må bra nu och på sikt.
Incheckning
16.00 Vi inleder med ett kort träningspass utomhus där vi får både mjuka upp och stärka kroppen. Vi går därefter in och kör stillsam och återhämtande yoga i kombination med mindfulnessövningar. Vi mjuknar både fysiskt och mentalt och får öva på att vara här och nu.
17.30 Bastu med möjlighet till dopp
19.00 Middag

Måndag
07.30 Vi möts i konferensrummet för att väcka kroppen med lugn skön rörelse som gör susen för kropp och knopp
08.00 Frukosten öppnar
10.00 Träningspass utomhus
11.30 Lunch och utcheckning
12.30 Promenad följt av mjuk yoga, mindfulnessövning och reflektion
14.00 Mellanmål och därefter hemfärd
Utvärdering och bilder från må-bra-dygnet 9-10 sep 2023 vid Kukkolaforsen i Norrbotten.


Hur är Ida som föreläsare/ledare/instruktör?

”Varm och innerlig och sund”

Kunnig. Trygg. Erfaren. Varm. Peppig. Inspirerande

Bra, enkel, entusiastisk, peppande

Kunnig och inspirerande
Vill ni ordna en egen träningsresa eller ett må-bra-retreat?

Jag skräddarsyr efter önskemål och förutom en mängd olika träningspass såsom cirkelträning, kettlebells, core, löpcoaching, yin yoga håller jag även mental träning och stresshantering i form av mindfulnessövningar och guidade meditationer/avslappningsövningar. Vill ni ha en föreläsning eller workshop så finns det olika inriktningar inom hälsa att välja bland. Kontakta mig för mer information.